Osobnost - záchranář

22. 08. 2008 15:57:00
Minulý týden jsem měl možnost poznat jednu pozoruhodnou osobnost mezi záchranáři. Je jím pan William F. Armstrong z Arlingtonu ve státě Massachusetts v USA. Tento skutečně ojedinělý člověk letos oslavil obdivuhodných 83 let. Jeho záchranářská historie začala po návratu z války před 62 roky. Tehdy jakožto mladý bývalý voják při jízdě autem se ocitl nečekaně u dopravní nehody a pomohl zraněnému řidiči. Při návratu o celé události přemýšlel a napadlo ho, že záchranářství by mohlo být dobré zaměstnání.
W.Armstrong.
W.Armstrong.autor

V r. 1946 si koupil svůj první vůz kombi, ze kterého udělal sanitní vůz. Dodnes jeho fotografie zdobí Armstrongovu kancelář. Z jednoho vozu a vlastní záchranářské aktivity vybudoval jednu z největších privátních záchranných služeb státu Massachusetts, která zaměstnává cca 450 lidí a provozuje 120 sanitních vozidel na 13 stanovištích. Ročně jeho firma zachrání, ošetří a převeze cca 160 000 pacientů. Podle těchto parametrů lze firmu srovnat s pražskou záchrankou, jen počty pacientů nedosahují v Praze takových rozměrů.

Osobní setkání s tímto člověkem byl opravdový zážitek. Přes vysoký věk je stále velmi aktivní. Pracuje podle vyjádření jeho kolegů 7 dní v týdnu a snad 24 hod denně. Neustále má přehled o fungování své firmy, kterou řídí a aktivně řeší veškeré problémy. Osobně představil svou firmu a ukázal její provoz i rozsáhlý vozový park. Všude panuje až neuvěřitelný pořádek a respekt všech zaměstnanců k této osobnosti.

Jeho záchranka má vlastní operační středisko pro celý region, které je vybaveno nejmodernější technikou. Veškerá agenda spojená s výjezdy je pouze v elektronické podobě bezdrátovou technologií a okamžitě předávána k vyúčtování, takže do dvou dnů má uhrazenu činnost. Vše je financováno z vlastních zdrojů a k 60. výročí založení firmy ve svých 80ti letech vybudoval budovu firmy s garážemi a dispečinkem.

Služba je zajištěna pouze paramediky, kteří poskytují péči i na úrovni našich lékařů, tzn. provádějí neodkladnou resuscitaci vč. intubace a umělé plicní ventilace i farmakoterapie. Po instruktáži a prezentaci firmy se pan Armstrong rozloučil, protože spěchal za pracovními povinnostmi, a nasedl do své limuzíny a brilantně odjel. Udělal na mě dojem a zanechal ve mně vzpomínky plné obdivu i poklony. Obávám se, že je jedinou nejstarší osobností mezi záchranáři. Asi nikdo jiný se nemůže pochlubit takovými úspěchy a 62letou tradicí.

Výstavba vlastní budovy organizace:

http://www.ebrotondi.com/projects.html

Web firmy:

http://www.armstrongambulance.com/

Autor: Zdeněk Schwarz | pátek 22.8.2008 15:57 | karma článku: 18.56 | přečteno: 2580x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Osobní

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 4.06 | Přečteno: 152 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 21.06 | Přečteno: 415 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.91 | Přečteno: 291 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 67 | Diskuse

Vlastík Fürst

Dě-da nebo dědek plesnivý

Blíží se jaro a s ním doba, kdy se do ulic vyrojí spousta lehce přioděných slečen a dam. A tak se možná my, co jsme většinově orientovaní, od těch krasavic zase dočkáme nějakého nelichotivého komentáře.

16.3.2024 v 8:30 | Karma článku: 26.76 | Přečteno: 572 | Diskuse
Počet článků 128 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2235

bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...