Diskuse

Adventní Praha

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Novák

9. 12. 2007 11:43
ani tam nechoďte...

Tak jsem navštívil vánoční trhy na Staromáku a musím říci, že s těmi v zahraničí (Vídeň, Salzburg, Münchenatd.) se zdaleka nedají srovnávat. Obchodníci z východu, tretky nemalého výběru, kaštany malé, plesnivé, červavé, spálené nebo nedopečené, nařezané špatně nebo vůbec - spíše ořízlá špička, nával čumilů, že se nedá projít... A ovoce v čokoládě je sice skoro stejné, ale tady jako všechno dražší. A doporučuji si vzít sebou drobná Eura, protože platbou v Eurech ušetříte cca 30%!

Ať žije ČR...!

[>-];-O

0 0
možnosti

Vladan

5. 12. 2007 17:09
procházka adventní Prahou

zítra se půjdu na tu adventní krásu podívat. ty pečené kaštany koupené v papírovém pytlíku na (nejlépe mrazivé) ulici jsou přesně to, co si pod předvánoční pohodou představím. dříve se v celetné prodávaly pirožky a byly taky docela fajn (tvarohové, povidlové). svařák nejvíc chutná pod sjezdovkou, ale kdoví, možná se nechám zlákat. možná jsem jen snílek, ale věřím, že se dožiju doby, kdy se většina lidí nabaží konzumního pojetí vánoc a tuhle atmosféru si bude užívat ve větší míře než doposud. fakt, že vznikají články jako tento jsou mi důkazem, že to v mnoha z nás dříme a čeká na plné probuzení. nemiluji vánoce, ale miluji pohodu a advent má k pohodě mnohdy blíž než vánoce samotné.  

0 0
možnosti

Hucul

5. 12. 2007 9:53
Certi a certici.

Kdyz jsem tuhle kamaradovi z Egypta rekla, ze se tvari jako certik (tvaril se znacne zaludne, ale tak mile zaludne), urazil se. Teprve pak mi doslo, ze certi fesaci, certi bambulove i certi legracni jsou jen ceskou zalezitosti. Cert je vsude jinde chapan jako cire zlo. To jen nas ateisticky narod si dela pohadky o peklu jako jedine spravedlnosti, certech jako byrokratech, co jdou napalit, certech jako tmavych cizincich v mysliveckem, co tak nenapadne lakaji a loudi lidi do nevyhodnych smluv. Mam ceske certy rada a v cizine se mi po nich casto zasteskne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy