Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

ak1975

13. 1. 2008 22:03
\Světla

Když jsem byl v roce 2003 v Kirgistánu, tak již tehdy zde měli semafory s technologii LED  tedy se sníženou spotřebou energie a delší životností , o blikání zelené na onci impulsu nemluvím,, to už je ve světě samozřejmost

0 0
možnosti

555

14. 1. 2008 13:30
Re: \Světla

a pak jsi se probudil ze snu? Tam mohli mít tak akorát lucernu...

0 0
možnosti

Hucul

13. 1. 2008 17:47
Ono to neni samospasne...

... stejne jako vetsi pocet retarderu proste nesvysuje bezpecnost, nezvysuje ji ani nadpocet semaforu. V noci patrim k ridicum, ktere neni tezke oslnit, takze jsem pomerne rada, ze uz nemusim zit v Kocourkove, kde se s timto zjevne prave experimentuje, misto aby se vyuzilo poznatku z okolnich zemi.

0 0
možnosti

555

14. 1. 2008 13:31
Re: Ono to neni samospasne...

Huculko, jsi mimo.

0 0
možnosti
MN

212321

13. 1. 2008 15:03
Pane Schwarzi,

dosud jsem Vás považoval za normálního člověka, díky Vašim sloupkům v MFD, které někdy čtu, ale většinou ne, protože nejsou zrovna objevné. Ale budiž. Dokonale jsem si ale opravil svůj pohled na Vás po Vaší histerické reakci na diskusi o vašem sloupku. Přečetl jste si po sobě, co jste napsal? Z Vaší odpovědi úplně cítím ten vztek, co ve Vás vzkypěl po té, co si někdo dovolil zkritizovat Váš názor. Chce to zachovat chladnou hlavu a zamyslet se nad tím, jestli by kritik nemohl mít v něčem pravdu.

 

0 0
možnosti
MN

212321

13. 1. 2008 15:10
Re: Pane Schwarzi,

V tom příspěvku Vás autor vůbec nehodnotil, natožpak agresivně. Jak jste na to proboha přišel?

A že je semaforů a přechodů pro chodce zbytečně moc již nyní, s tím se nedá než souhlasit. Např. u stanice metr Ládví je podchod a navíc zcela nesmyslný přechod pro chodce.

0 0
možnosti

nany

13. 1. 2008 14:31
nechtěla jsem sem vůbec psát,

nicméně koukám jak tele na nový vrata, když jsem protřepala hlavu a zjistila, že se mi to nezdá.

Jah Wise: proč by neměl mít autobus přednost před vámi? Když veze třeba 50 lidí kamsi podle jízdního řádu? Myslíte si, že vaše jedna (Y) líná v autě je něco víc? Možná je větší a třese se vám až pod bradou, ale rozhodně nejste nic víc, než kdejakej cestující v MHD!

A to vám píšu já, která se nechá vozit autem pořád, ale nikdy bych si nedovolila tvdrit, že bych měla mít přednost před těma "sockama v MHD".

0 0
možnosti

petr stursa

13. 1. 2008 14:35
Re: nechtěla jsem sem vůbec psát,

A co situace, kdy se kvuli deseti lidem v autobusu zbrzdi rada 15 aut? Tuhle situaci vidam pomerne casto

0 0
možnosti

petr stursa

13. 1. 2008 13:55
Kdyz schazi

rozum, nahradime ho vyhlaskou/ zakonem/ zakazem/ prikazem/ semaforem... Semafor neni vzdy skvely vynalez...

Ta hnusna svitivost je dana nepochopenim principu. Ono tam ma byt cidlo, ktere zesiluje/zeslabuje svitivost, podle toho, kolik je svetla okolo (takze je to svetlejsi jen ve dne).

Kde jsou ty casy, kdy existovaly semafory, co doporucovaly rychlost pro dojezd na krizovatku ve chvili, co se rozsviti zelena...

Jedine pozitivni co na tom vidim, je ta blikajici zelena a cidla na to, jestli nekdo jede. Ale mela by se zvysit citlivost, protoze cidlo nevezme motorku, natoz bicykl.

0 0
možnosti

Jah Wise

13. 1. 2008 12:12
autor se zbláznil?

Pane Schwarzi, tenhle článek opravdu myslíte vážně? Nemyslím si že zvýšení počtu semaforů nějak pozitivně zapůsobí na špatnou dopravní situaci v našem hlavním městě. Tyhle semafory spíš brzdí dopravu a přispívají k nízké náladě řidičů (neznám nic horšího než trávit hodinu při cestě z práce ve stojící koloně, protože na cestě domů mám x zbytečných semaforů).

Co považuji za zbytečné semafory? - semafory u výjezdu ze zastávky mhd. Kde je psáno že mhd má přednost před ostatní dopravou? POkud vím, přednost má rychlá záchranná služba, hasiči a policie se spuštěnými modrými majáky a výstražným signálem. Nikdo jiný. - semafory umístěné ve vzdálenostech 10 m od sebe. Tady si někdo zle mastí kapsu.

Ono by to spíš chtělo lepší chování lidí kteří řídí auta, ne větší počet semaforů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy