Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zzshmp

13. 7. 2008 20:21
vysvětlení

To že někdo zemřel ještě neznamená, že to je chyba ZZS nebo jejího delšího dojezdu. V některých  zemích EU ani není doba dojezdu ZZS stanovena a např. ve Švédsku to může být za 30 minut a nikoho to neudivuje. Pokud má kdokoliv pocit, že zdravotnické zařízení zapříčinilo smrt pacienta, tak může požádat o prošetření. V konkrétním případě (jak je v článku uvedeno) existují objektivní důvody pro opožděný dojezd ZZS. Nikde se však nepíše o tom, zda postiženému někdo poskytoval do příjezdu ZZS první pomoc nebo jej přímo resuscitoval a co bylo příčinou smrti. Existují totiž případy, kdy umírajícímu nepomůže ani okamžitý zásah profesionálních záchranářů, tzn. že boj o záchranu bývá v takových případech marný. A neposkytnutí první pomoci je trestným činem, takže vinu může nést i ten, kdo byl tehdy v masně a nepomohl postiženému muži.

Schwarz

0 0
možnosti

nictipotomnení

15. 7. 2008 14:03
Re: vysvětlení

Ale já se jen zeptala, od kdy se počítá čas dojezdu. Od ohlášení osobou volající, nebo od ohlášení události dispečerkou posádce? Pustil jste se do mne úplně stejně jako radní do postižené paní z uvedeného odkazu na článek.

0 0
možnosti

zzshmp

13. 7. 2008 20:21
poučení

Vážená,

vše je dáno pouze vyhláškou č. 434/1992 Sb. o ZZS v platném znění, konkrétně v § 3 odst.  (2) Síť zdravotnické záchranné služby musí být organizována tak, aby byla zabezpečena dostupnost přednemocniční neodkladné péče a její poskytnutí do 15 minut od přijetí tísňové výzvy s výjimkou případů hodných zvláštního zřetele.

Schwarz

0 0
možnosti

nictipotomnení

13. 7. 2008 19:51
Ale já jsem se dočetla,

že jeden muž zemřel, protože sanitka pro něj dojela po 25 minutách, že čas se nepočítá od zavolání, ale od ohlášení události posádce. :-/

http://svitavsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/muz-nahle-zkolaboval-v-masne-sanita-k-nemu-prijela.html

Tak jak se tedy počítá dojezdový čas?

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy