Diskuse

Mrtvice

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ignorantka

16. 7. 2008 2:56
zaujalo me, ze pisete, ze:

'A ještě platí, že po cévní mozkové příhodě bývají lidé navždy tělesně postižení, tzn. mají ochrnutí některé části těla a nebo poloviny celého organismu.'  - je tomu tak vzdycky? neznate nahodou pribeh americke mozkove vedkyne jill taylor? mela mrtvicku v 37 letech a  svuj pribeh napsala v knize: 'my stroke of insight'. podle me je to revolucni pohled na tuto nemoc. taylor pise do detailu o tom,  co se delo, kdyz se ji zaleval mozek krvi , a take o tom , jak ji jeji matka, ucitelka matematiky lecila, zachranila pred ochrnutim a vratila ji zpet k normalnimu plodnemu zivotu tim, ze ji lecila  proti vsem doposud uznavanym konvencim v leceni mrtvice. taylor si musela znovu 'prestudovat' sve vzdelani a nakonec po osmi letech leceni je 'zpatky' a zajimavejsi! tu knihu by si meli precist vsichni lekari v oboru. nedelame to s mrtvickarema spatne?;-)

0 0
možnosti

Badmine

16. 7. 2008 3:12
Re: zaujalo me, ze pisete, ze:

O knize nevím, mohla by být zajímavá, ale pravděpodobně se jedná o jeden případ z tisíce. Postižení jsou nejen tělesně, ale taky smyslově, tj. porucha řeči,ztráta paměti. Mladší lidé mají větší šanci a pokud se dostanou na intezivní rehabilitaci, jejich stav se zlepší, starší ročníky jsou na tom daleko hůř.

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy