Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarda Dingo

22. 7. 2008 13:06
Nadhled, ten námchybí

:-) Díky za tento příspěvek, myslím, že je napsán s nadhledem - toho na silnicích není moc.

Jaroslav Homolka

0 0
možnosti

gagaryn

22. 7. 2008 11:28
***

buch to tak hce.

0 0
možnosti

Bubrak

22. 7. 2008 11:27
4km

Pred chvili jsem jel na moto do prace 4km a behem te doby me ohrozily 4 auta, jedno mi vjelo pri odbocovani bez blinkru do cesty a druhe vyjelo v zatacce pres caru do protismeru. Auta me ohrozuji co 2 dny na zivote, nedavaji blinkry, nedivaji se do zrcatek, a rychlost prekracuji o trochu min nez motorky, jen pri tom nejsou tak slyset. Kdosi delal test ze projel vesnici 50kmh v aute a pak na moto a mistni jednoznacne prohlasili ze motka jela aspon 100kmh. Je to hysterie ktera by se mela preorientovat na ridice aut at se vic divaji, at pouzivaji blinkry.

To co predvadeji auta by u podobneho chovani ridicu motorek znamenalo ze by jich bylo mrtvych uz aspon pulka. Motorka je mene stabilni, stejna chyba znamena u motorky jeji pad, kdezto auto to ustoji s mobilem u ucha. Oba udelaji stejnou chybu ale u mrtveho motorkare se strhne hysterie proti motorkarum.

0 0
možnosti

Bubrak

22. 7. 2008 11:28
Re: 4km

oprava: v prvni vete ma byt "2 auta"

0 0
možnosti

Nozdrolomo

21. 7. 2008 18:15
to není hloupost

ale ale - tady někdo neumí malou násobilku ? stačí srovnat počty lidí co umřou na následky kouření (aktivního a/nebo pasivního) a počty lidí co usmrtí "intenzivně" motorkáři při nehodách. A nikdy nemůžete podobnou věc napsat. Na následky kouření u nás umírá 23 000 lidí ročně (zdroj Masarykův onkologický ústav) - motorkářů cca 100 lidí ročně. Lidí co je zabil motorkář ? Maximálně pár případů. Osobně nevím o žádném. Ale umírající na rakovinu holt v TV nevypadá tak efektně jako zmačkaný ford na fotografii ze včerejška. Proč se nikde nedočteme, že ford nedal přednost motorkáři jedoucímu na hlavní ? Odpověď nechám na vás...

0 0
možnosti

zzshmp

21. 7. 2008 23:42
Re: to není hloupost

Asi jste reagoval na jiný příspěvek a ne na můj článek. Právě proto jsem o tom psal, že se řeší mrtví motorkáři a neřeší mnohonásobně více mrtvých na následky kouření a špatné životosprávy apod. Nebo že se řeší HIV pozitivní a umírající na AIDS, přestože na rakovinu opět umírá mnohonásobně více lidí, a ještě si za to ani ve většině případů nemůžou, což u HIV bývá právě naopak.

0 0
možnosti

To je bomba

21. 7. 2008 17:59
to je ale hloupost

srovnívat kouření a "machrování" na motorkách.

Když někdo kouří, ano, zabíjí se. Pasívním kouřením možná zabíjí také, ale určitě ne tak "intenzívně" jako motorkáři zabíjejí při nehodách.

Ať "umírají za svůj sen", ale na okruzích a ne v běžném provozu.

0 0
možnosti

anemone1

21. 7. 2008 21:14
Re: to je ale hloupost

ja naopak souhlasim s autorem. Oproti koureni je pocet mrtvych v dusledku nehod motorkaru temer zanedbatelny. Riskantni jizdu na motorce povazuji za stejnou nezodpovednost jako koureni, ale vzhledem k male nebezpecnosti pro okoli mi nevadi. Povazuji to za jejich svobodne rozhodnuti. Stejne tak by mi nevadilo, kdyby kuraci nevypousteli vubec zadny kour, ale zachytavala by ho cigareta. V tom pripade at si klidne koureji, je to jejich volba.

0 0
možnosti

Jarda Dingo

21. 7. 2008 13:30
Jen na okraj

:-) silnice jsou ve špatném stavu, značení je nepřehledné, lidi jsou neustále nas..tartovaní na všechno a na všechny, pak stačí dát směr jejich zlosti a zatrpklosti - teď jsou to motorkáři. Je škoda, že jim to baštíme a o to podstatné se nějak nezajímáme

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy