Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

ignorantka

3. 8. 2008 22:24
dekuji za vase clanky. piste dal.

ja vas rada ctu. jsem vdecna, ze pisete o zdravi a zdravotni prevenci. je od vas uslechtile, ze to delate z dobre vule a zadarmo. :-)V[>-]

0 0
možnosti
SJ

Izabelle

1. 8. 2008 19:25
:-)

Dekuji! R^ a nektere kritiky neberte vazne! Vzdycky se najde nejaky ten "hnup", ktery bude a bude a bude rypat.... (viz nektere prispevky v blogu)

0 0
možnosti
RP

radim36

1. 8. 2008 11:21
Nikdo nezpochybňuje potřebu první pomoci.

Nikdo nezpochybňuje potřebu první pomoci. Ale psát o nebezpečí poškození zdraví stylem, že každý, kdo se objeví třeba v lese, chytne klíště, dostane úpal úžeh, hmyzí žihadlo, bude pokousán liškou se vzteklinou atd je mediálně nešťastné. U autora to ukazuje na profesionální deformaci, účinek na lidi to podle mně má přesně opačný. Možná někteří duchem chudší jedinci si to zapamatují a třeba v tom lese se potom třepou strachy a hledají na každé větvi klíště a v každém křoví vzteklou lišku.   Ale většina lidí má z takhle formulovaných rad srandu a nijak se jimi neřídí.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

1. 8. 2008 13:18
Re: Nikdo nezpochybňuje potřebu první pomoci.

Koukám, že demagogů a účelových převračečů faktů je stále dost. Nic takového jsem nepsal. Přečtěte si ten blog znovu a najděte někde něco takového. Nebo jen neumíte česky a vykládáte slova jinak. Abych to zjednodušil, tak jsem psal, že "může"!!! A to snad průměrně inteligentní člověk už ví, že to je pravda, že při pobytu v lese se "můžete" s uvedenými nástrahami potakt. Pakliže hovoříte o deformaci, tak leda o své. A ještě na závěr, o vzteklině jsem nepsal vůbec. A bývá také dobrým zvykem reagovat u konkrétního blogu a ne u jiného, jak jste to učinil.

Schwarz

0 0
možnosti
RT

SnoopyDog

1. 8. 2008 9:03
Milý pane doktore,

vždycky se najde někdo, koho první pomoc a vše s ní spojené, nebude zajímat. Inteligentní jedinec (ano, i takové to nemusí zajímat) článek ani neotevře, blbec to nějak přelouská (tedy v tom lepším případě) a pak se do Vás začne navážet.

Tak už to prostě chodí ja jak jsem už řekla - jste známá osoba, je lehko se do Vás trefit.

No a pak jsme tu my, nás to zajímá, lpíme na životě našem, našich blízkých a vlastně na životě kohokoli. My si to rádi přečtem a budem doufat, že si zapamatujeme dost na případnou pomoc.

Já Vám kazdopdáně děkuji. R^

0 0
možnosti
FB

ACD1451

1. 8. 2008 10:00
Re: Milý pane doktore,

milá SnoopyDog, když tak lpíte na životě kohokoliv, víte kde nahmatat na cizím krku tep? zkoušela jste manipulovat s bezvládným člověkem? tak aby ležel pokud možno na tvrdé rovné podložce? vyzkoušela jste kde přesně provádět nepřímou masáž a jak rychle? (upozorňuji-neprovádět masáž na živém figurantovi), vyzkoušela jste tlakové body na zastavení tepenného krvácení? zprůchodnění dýchacích cest? je toho spousta...to vše zkuste, ale je to pracnější než jen číst blog, blahořečit autora a mě označit za blbce :-)

0 0
možnosti

Peyrac

1. 8. 2008 8:52
opakování matka záchrany

Už se tady objevily názory, že opakování známých informací je zbytečné.Hluboce s tím jako učitel nesouhlasím.;-)Po jednom čtení se přece informace v mozku nezafixuje.Je třeba ji dát do souvislostí, aby si člověk uvědomil vazby.Třeba když budu dávat umělé dýchání, tak bez nepřímé masáže srdce to prakticky nemá smysl.Moudrý pan Komenský říkal, že když vůz projede po cestě jen jednou, tak stopa vozu se brzy ztratí a zavane větrem.Když vůz projede vícekrát stejnou cestou, tak stopa (v naší paměti) zůstane déle.Kdysi jsem zachraňoval utopeného a nevěděl jsem, že dýchání z úst do úst mohu provádět hned bez vylévání vody z jeho dýchacích cest.Ztráceli jsme drahocenný čas.Prováděli jsme i masáž srdce, ale když ho záchranka po příjezdu vzkřísila, tak jsem se dodatečně dozvěděl, že mozek už byl nenávratně postižen nedostatkem kyslíku a 19-ti letý mladík údajně zůstal mentálně na úrovni malého dítěte.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

1. 8. 2008 13:19
Re: opakování matka záchrany

Souhlasím a děkuji za názor.

Schwarz

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

1. 8. 2008 7:00
Držím palce

a děkuji. Hlavně se nenechte odradit.R^JitkaG

0 0
možnosti
FB

ACD1451

1. 8. 2008 6:08
kritika

já jsem ta kritika, invektivy atd. takže reaguji: to co si přečteme na vašem blogu a hlavně co si zapamatujeme pro případné využití - to většina lidí zná a už slyšela / četla - jen jim to opakujete po 189 .. ale v tu chvíli kdy před nimi zkolabuje člověk, teba pomočený a pozvracený - ať je dojem reálný - ta většina neudělá NIC! a tady je problém - jde o to dostat se na další level, ne už omílat lidem teorii a sklízet "tisíceré díky pane doktore", ale motivovat je skutečně jednat (třeba provokativní diskuzí?) přidám zážitek z "laické" resuscitace v pražském metru, kdy nám bodrá paní povídá: vytáhněte ho oživovat na nástupiště, ať můžeme jet dál ... nedivil bych se kdyby ta stejná vám tu někde pod článkem vyjadřovala tisíceré díky :-/

0 0
možnosti
Z

zzshmp

1. 8. 2008 8:27
Re: kritika

Nevím, čím se živíte a na základě jakých zkušeností toto tvrdíte. Nejen z ohlasů na mém blogu, ale i z praxe vím, že nemáte pravdu. Ten kdo umí, pomáhá. Ten kdo nepomáhá, tak právě neumí. A lidstvo už dávno ví, že opakování je matka moudrosti, tak to tak nekritizujte, když zde chcete být za moudrého. A takových situací, kterou popisujete, jsem sám zažil stovky. Nijak to ale nesouvisí s tím, co zde píši o první pomoci. Lidé jsou bezohlední a všichni neustále někam spěchají. Vám doporučuji si založit svůj vlastní blog, kde si můžete psát své pocity a dojmy nebo poučovat lid a na můj se nemusíte ani podívat, když Vás tak provokuje.

Schwarz

0 0
možnosti
P

philby

1. 8. 2008 5:31
máte kus pravdy

Určitě, povědomí lidí okolo první pomoci apod. je asi dost nízké, proto nás docela dost umírá zbytečně. Po této stránce máte naprostou pravdu a naprosto vám fandím. ALE když jsem si včera přečetl váš článek o otravách houbami, klíšťatech a zmijích, tak mi opravdu vyzněl ve stylu "v lese na vás číhá smrtelné nebezpečí, choďte tam jedině ve skafandru nebo jiném oděvu..... :-) A takto napsáno je to (doufám že budete se mnou souhlasit) pitomost. Nemám prostě rád, když se rizika zveličují do nerealistických měřítek. Ano, riziko ohrožení života mi vznikne už tím, že vylezu na ulici, nota bene že ráno vstanu z postele a uvařím si kafe. Ale nic se nemá přehánět..... ;-)

0 0
možnosti
P

philby

1. 8. 2008 5:34
Re: máte kus pravdy

Víte, v lese a v přírodě se pohybuju docela často a rád. A už od svého dědečka jsem se naučil, že je potřeba se vzájemně prohlédnout jestli jsme nechytli klíště, pokud ano tak se ho zbavit (metody jsou různé, já ho zakápnu olejem nebo sádlem), a podobně, ale PROBOHA neee chodit do přírody "ve skafandru", to potom z toho nic nebudu mít a opravdu můžu sedět u televize. "Skafandr" mi prostě radost z pobytu v přírodě zhyzdí a znehodnotí. Takže tak :-)

0 0
možnosti
PO

POToole

1. 8. 2008 1:31
Vazeny autore,

Vase clanky ctu s velkym zajmem a moc Vam fandim - prosim, piste dal. :-)

K clanku  o zasahu bleskem mam pro zajimavost poznamku - muj staricky a bourek znaly profesor meteorologie zde v USA nam prednasel, ze pokud nas boure zastihne volne v prirode, je nejlepsi si stoupnout do vykopu a predklonit se (nedotykat se rukama zeme). V pripade zasazeni, blesk zasahne nejvyssi bod - zada ci zadek - a sjede po nohach do zeme, a tak se vyhne vsem dulezitym organum.

Zaverem dekuji za zajimavy blog.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

1. 8. 2008 8:32
Re: Vazeny autore,

Pořád si myslím, že bleskům j epotřeba se vyhýbat než s nimi soupeřit, třeba polohou... :-)

Schwarz

0 0
možnosti
DN

denk niet

31. 7. 2008 23:43
Nevšímejte si hlupáků...

... a pište dál. Správně říkáte ve svém článku, že kritické komentáře plynou právě z možnosti anonymního prostředí. Ostatně - snadno se dá vysledovat (z pravopisu, slovosledu, výrazů - a ostatně i názorů k různým, zejména politickým tématům), že autoři řady kritických komentářů si spíš léčí nějaké své komplexy, než že by chtěli skutečně a věcně diskutovat.

Nenechte se znechutit, pane doktore, málokteré příspěvky mají tady, na blogu, takový praktický význam, jako ty Vaše. A to není snaha o pochlebování, ale konstatování holého faktu. Pokud by Vaše příspěvky pomohly při záchraně jediného člověka, mají mnohem větší význam a hodnotu, než řada různých blábolů, které se tady na blogu (a zejména v komentářích) také vyskytují.

Držím Vám palce R^ ;-).

0 0
možnosti
Z

zzshmp

1. 8. 2008 8:31
Re: Nevšímejte si hlupáků...

Děkuji.

Schwarz

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy