Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Tomáš BERTÓK

24. 12. 2008 11:47
Pro pana doktora Schwarze, pro "odborníky" v řízení ZZS

Vážený pane Schwarzi, jsem stážistou na ZZS s Vaším článkem ve všech bodech souhlasím, je vidět, že jste odborníkem na svém místě. Jen bych měl malou námitku hned ke třetímu odstavci. "Psát o každodenní naší práci, považuji za exhibici" Vy jste byl v režimu ZZS dá se říci odkojen, takže Vám to připadá jako zbytečnost, nebo jako exhibice, ale já si myslím, že je dobré informovat veřejnost o tom, jak probíhá každodení práce na záchranné službě. Setkávám se velice často s názorem, že záchranka přijede, pacienta naloží a předá .... jistě víte, že toto je velice holé schéma, které obsahuje jen pilíře. Myslím si, že je nutno informovat veřejnost, aby nedocházelo k mystifikacím, že záchranka je taxík, který jen odveze. Je to pouze můj osobní názor.

Vážení "odborníci" pan doktor Schwarz je podle mého názoru jeden z nejlepších ředitelů ZZS v celé České Republice. Pokud se v tématu záchranných služeb neorientuje, nekomentujte jej prosím. Taky neříkám elektrikáři jak má pracovat - nerozumím tomu.

0 0
možnosti
TB

Tomáš BERTÓK

24. 12. 2008 11:49
Re: Pro pana doktora Schwarze, pro "odborníky" v řízení ZZS

OMLOUVÁM SE, UDĚLAL JSEM CHYBU VE ČLÁNKU ... V POSLEDNÍM ODSTAVCI TO MÁ BÝT TAKTO :

 Pokud se v tématu

záchranných služeb neorientujeTE, nekomentujte jej prosím. Taky neříkám

elektrikáři jak má pracovat - nerozumím tomu

OMLOUVÁM SE ZA SVOJI CHYBU

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

8. 8. 2008 23:43
Je to divné - myslím tu situaci v Praze

Pane Schwarzi, pozorně jsem si přečetl Váš článek a jsem lehce překvapen (ne zase tak moc vzhledem  k Praze - Praha je asi opravdu džungle).

Do posledního slovíčka Vám věřím a vůbec si nemyslím, že jste něco napsal nevhodně v souvislosti s dnešním neštěstím ve Studénce. Jsem rád, že u nás v Ostravě máme skvěle fungující jednotný záchranný  integrovaný systém. Pokud si dobře pamatuji, byl to náš hejtman Evžen Tošenovský, který na zřízení a kvalitě záchranného systému hned po povodních v 97 tolik lpěl a taky jej prosadil.

Bez silné politické podpory Vaše úsilí bude zřejmě nadále bezúspěšné.

Není to ostuda Vaše, ale Prahy resp. jeho vedení. Nepište to jen na Blog, napište to do novin ať se Bém chytí za nos - je to pro něj naprosto ostudné - myslím to, co jste tu napsal.

Z hloupých diskusních příspěvků zde si nic nedělejte, těch je všude na internetu plno.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

9. 8. 2008 23:20
Re: Je to divné - myslím tu situaci v Praze

Vážený Georgisi, znovu došlo k nepochopení, tak to ještě jednou zopakuji. Nedostatky pražského zdravotnictví nejsou chybou Prahy, protože nemá žádné nemocnice a nemůže tak ovlivnit jejich fungování. Zřizovatelem fakultních nemocnic, které přijímají pacienty od ZZSHMP, je MZ. Pan primátor naráží kromě zdravotnictví na více problémů, které jsou spíše problémem státu.

Schwarz

0 0
možnosti
Z

zzshmp

8. 8. 2008 20:59
Pro mé kritiky zde:

Doufám, že když Vás tolik zajímá tato problematika, tak sledujete zpravodajství a budete jistě stejně kritičtí k dalším, co na neštěstí parazitují (jak píšete)? Mě ale vadí, že na záběrech v záchranářském stanu je vidět smějící a bavící se lidi, kteří vypadají, jako kdyby byli na nějaké svatbě či jiné zábavě a ne u takovéto tragédie.

Schwarz

0 0
možnosti
JS

Jana Kolářová

8. 8. 2008 15:31
přijmete neanonymní kritiku?

Dobrý den, Váš příspěvek opravdu působí divným dojmem. Zajímalo by mě, zda byste ho tak rychle a tak o ničem napsal, kdybyste nekandidoval do Senátu. Takhle to působí stejně, jako když ředitel vrchlabské nemocnice teatrálně nevybírá poplatky - dnes chce do Senátu také, ale když byl náměstkem ministra Ratha, který poplatky tehdy chtěl, to mu nevadily.

Nemyslím si, že hejtman Tošenovský je na místě tagédie něco platný, ale jel tam. Kdybyste Vy tu půlhodinu, kterou jste to psal, využil k pomoci, byť na dálku, bylo by to pro Vás lepším vysvědčením. JK

0 0
možnosti
OK

maron

8. 8. 2008 16:06
Re: přijmete neanonymní kritiku?

R^ absolutní souhlas

0 0
možnosti
Z

zzshmp

8. 8. 2008 14:56
?

Vážení moji anonymní kritici,

kdyby někdo z Vás nebo Váš blízký v tom vlaku jel, tak by pochopil. Situace v Praze je opravdu zoufalá, s čímž se trápí naši zaměstnanci každý den. Dokud se něco nestane nebo se sněkým a něčím hlasitě nezatřese, tak to nikdo nebude chtít slyšet a ani řešit. Jako kandidát si můžu aspoň otevřeně a neanonymně postěžovat a jdu se svou kůží na trh. A pro ty co to špatně pochopili, tak problém není v ZZSHMP nebo Praze a jejím financování, ale na straně MZ a jeho nemocnic, se kterými Praha už delší dobu nic nezmůže.

Schwarz

0 0
možnosti
OK

maron

8. 8. 2008 15:08
Re: ?

To jste prostě čekal až někde zahyne 6 lidí, abyste využil příležitosti (parazitoval) a začal kázat o problémech záchranné služby? Není férové dát do nadpisu článku text o vlakovém neštěstí kde umírali lidé a poté celý článek pojmout ke kritice systému záchranné služby. Pro mě jste parazit a tak to taky zůstane.

0 0
možnosti
PJ

administrator_xxx

8. 8. 2008 14:11
von na to pepík snad čekal...

Rv

0 0
možnosti
OK

maron

8. 8. 2008 14:07
teda

Teda co vy jste za parazita...???

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy