Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

24. 7. 2008 22:08
souhlasím

Na druhou stranu si opravdu (a obzvláště v tomto státě) nedokážu představit, jak zabezpečit, aby euth. nebyla zneužitelná. Ale docela by mne zajímalo, jaký postoj k tomu zaujímá lékařská veřejnost, ne k euth. jako takové, ale spíše k praktické stránce věci. Nějak si nedovedu představit, že by lékaři byli nějak masivně ochotni euth. provádět.Nebo tedy já být na místně lékaře, tak bych max. dokázala odpojit přístroj, ale usmrtit člověka, byť trpí sebevíc, já si to nedovedu představit.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

24. 7. 2008 22:27
Re: souhlasím

Už jste někdy s někým umírajícím prožívala jeho bolest, pomalu přicházející smrt a utrpení?

Schwarz

0 0
možnosti
S

Semper2

25. 7. 2008 11:37
pan dr. Schwarz do Senátu ? Nikdy!

Jako doktor byste měl vědět, že existuje něco jako paliativní péče, pacient nemusí cítit bolest , existuje dostatek tišících prostředků, nemusí to být zrovna morfium. To však stojí dost peněz , že.... A Vy přece chcete s Julínkem zdravotnictví "RACIONALISOVAT"

To jak cvičíte s Hippokratovou přísahou svědčí o tom, že jste bezcharakterní člověk. Pražská ODS to je prasácký spolek ,víc nemán co dodat. Topolánek by si na Vás i na Béma měl pořádně posvítit.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

25. 7. 2008 14:42
Re: pan dr. Schwarz do Senátu ? Nikdy!

Sprostý anonyme, nejdříve bych Vás požádal o zdrženlivost ve výrazech na mou osobu. Nejsem členem ODS a nejsem autorem reformy zdravotnictví. Je vidět že jste laik a nemáte s umíráním pacientů v terminálním stádiu žádné profesní ani lidské zkušenosti. Tito pacienti totiž nereagují ani na vysoké až toxické dávky opiátů a trpí bolestmi v kterých umírají. Takovéto umírání je utrpením pro všechny zúčastněné. Nijak to nesouvisí s penězi a nechápu jakým demagogickýmn způsobem zde argumentujete a urážíte druhé. Vaše jednání i výrazy a spojování svých argumentů za každou cenu se Senátem je důkazem Vaší ubohosti. Užijte si nenávisti a závisti. Mě náladu nezkazíte, naopak mě jen pobavíte.

Schwarz

0 0
možnosti
P

PetrusX

25. 7. 2008 15:23
Re: Re: pan dr. Schwarz do Senátu ? Nikdy!

Ani mě se nelíbí, jak pane doktore interpretujete lékařskou přísahu.

. Sám se svým postojem, jako lékař degradujete.Není asi náhoda, že pro eutanázii se angažuje také pan poslanec B.Štastný (ODS).

Žiji střídavě v Č. a v Mnichově, a nedovedu si představit, že by člověk s Vaším postojem tady v Bavorsku působil u záchranky ve vedoucí funkci.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

25. 7. 2008 18:05
Re: Re: Re: pan dr. Schwarz do Senátu ? Nikdy!

A mně je zase jedno, co se Vám líbí a nelíbí. Já Vám také nevnucuji mé názory, tak mě laskavě nechte na pokoji a čtěte si jiné blogy a jiné autory. Stejně tak se mylně domníváte, že jen Váš názor je ten správný, třeba právě Vy se mýlíte. Já svůj názor na eutanázii mám dávno a neměním jej. Nijak se nevzathuje na ODS, volby nebo některého poslance. Jste až příliš ovlivněn politikou. Možná byste se s tím měl léčit. V Bavorsku dělají záchranku hasiči, takže nemusíte mít obavy. A je s podivem, jak tam přistupují k přednemocniční péči. Na některé otázky ani nemají odpověď, přestože v ČR jsou dotazované informace zcela běžně dostupné.  A anonymy považuji za slabochy.

Schwarz

0 0
možnosti
P

PetrusX

25. 7. 2008 19:03
Re: Re: Re: Re: pan dr. Schwarz do Senátu ? Nikdy!

Pravděpodobně jste nepostřehl, že tady všichni diskutují pod nickem. Podmínkou účasti v diskuzi je registrace, včetně poskytnutí mailové adresy. Vy jste si pro svůj nick vybral zkratku Záchr. služby hl.m. Prahy

(zzshmp). To je velmi spektakulární jednání. Jsou snad Vaše názory oficiálním stanoviskem pražské záchranky ?

V Bavorsku jezdí hasiči hlavně k dopravním nehodám na dálnicích. Záchranku provozují církevní Malteser, Samaritáni a taky Německý červený kříž. Jste to i Vy, kdo tady na blogu, abych použil Vaše slova, vnucuje své názory. Čtenáři jen reagují. Vaše arogance je zarážející. Náměstkyně primátora , nebo p. primátor, by z toho měli vyvodit konsekvence. Vy nerozlišujete mezi zvířetem a člověkem! Na tuhle profesionální slepotu ukazuje i konec blogu. Ještě upozoňuju, že jsem v posledních volbách volil ODS.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

26. 7. 2008 0:03
Re: Re: Re: Re: Re: pan dr. Schwarz do Senátu ? Nikdy!

Ale to nevylučuje, abyste se podepsal(a) a nezkrýval(a) za anonymitu, která nejspíše potencuje Vaši drzost. Když už zde kážete a vynášíte soudy nebo dokonce rozhodujete o jiných, tak přijďte za mnou a můžeme se o tom bavit. Neraďte panu primátorovi a jeho náměstkům nebo radním co mají dělat. Vy asi také nebudete Petrus, tak se nestarejte jakou já používám zkratku. Nikomu své názory nevnucuji a nemusíte můj blog vůbec číst. Nepochopil jste blog jako takový. Obrana není arogance. A Vy rozlišujete mezi zvířetem a člověkem? Obojí je živý tvor se stejnými právy na vlastní život.

Schwarz

0 0
možnosti

3lipy

26. 7. 2008 8:43
Re: Re: Re: Re: Re: pan dr. Schwarz do Senátu ? Nikdy!

Máte pravdu, jenže autor nese na trh svoji kůži s plným jménem. Možná, že kdybyste se podepsal, přestal by si pan doktor myslet, že jste zbabělec.

0 0
možnosti
S

Semper2

25. 7. 2008 22:30
Re: souhlasím

R^ .Pan dr. nám to "vysvětlil", je velice milý komunikativní.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy