Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

HUMINNGBIRD

29. 8. 2008 17:47
PROČ LŽETE???

Napsal jste, že, "záchranku zajišťuje na celém území Prahy vaše organizace”, a to je lež jako věž, protože například na Zbraslavi (také Praha!) zasahuje též organizace Samaritánů resp. ZS ASČR. Dále píšete, že: "záchranka má žluté velké sanitky s reflexními pruhy a převozová služba používá pestré spektrum různých druhů vozidel a barevných provedení, převážně bílé barvy." A to je další lež. Například Pragomedica +, která se zabývá PNP a sváží děti (ty úplně nejmenší pacienty v inkubátorech) do VFN v Praze, častokrát hraje o vteřiny. Proč klamete veřejnost?

0 0
možnosti
Z

zzshmp

28. 8. 2008 8:56
Vše bude jinak.

http://www.novinky.cz/clanek/148274-za-sanitku-budou-nekteri-pacienti-platit-jako-za-taxik.html

Vážení,

jak je v článku (viz odkaz) uvedeno, tak vše bude nejspíše ale stejně jinak a takovéto problémy nebudou.

Schwarz

0 0
možnosti
M

mammamia

27. 8. 2008 20:43
Vazeny pane rediteli,

dnes jsem vas blog cetla poprve. Zajimavy clanek, ale mam k vam velice kriticke pripominky, ktere byli nekolika prispevky podporeny. Viditelne vam chybi platne procedury pro podobne pripady. Takove procedury vyvine kazda profesionalni firma. Je vasi chybou, ze podobne smernice ve vasi organizaci neexistuji. Jste zamestnancem v sektoru sluzeb. Vasi povinnosti je pracovat a maximalne vyhovet tem, kteri vase sluzby vyuzivaji a pomoci tem, kteri si mysli, ze vase sluzby vyuzivaji. Tomu se rika customer service a profesionalita. Je mi smutno z toho, ze se arogantne vyjadrujete o lidech, kteri viditelne vi, o cem mluvi a nazyvate je mene chapavymi, ci rovnou hlupaky. Takove chovani je od verejne cinne osoby nepripustne a odporuje slusnym mravum. Jestli jste se podobnym zpusobem bavil i s onim duchodcem, tak je mi naprosto jasne, proc vam ten telefon polozil. Zklamal jste mne. Jana Brazdova - abyste nemel moznost mi nadavat do anonymnich hlupaku

0 0
možnosti
Z

zzshmp

27. 8. 2008 22:03
Re: Vazeny pane rediteli,

Vážená pí. Brázdová. Sdělení je dostatečně srozumitelné a není mou chybou, že někdo neumí číst nebo chápat text a neustále dokola opakuje, že se jednalo o stížnost, kterou neumím řešit nebo organizace nemá dobře nastavený systém apod. Takové názory jsou zcela mimo realitu, protože se nejednalo o stížnost, nejednalo se ani o stížnost směrovanou vůči naší organizaci, zaměstnancům nebo výsledkům práce, ale o atak volajícího na nesprávné místo. Velice asertivně a slušně jsem se snažil vysvětlit, že volá na špatnou adresu a že má volat jinm (na příslušnou zdravotní pojišťovnu), kde se dozví i firmu, která jejich transport zajišťovala. Pak se mohu domnívat já, že je Vaší chybou dělat závěry na základě neúplných informací a poučovat. Nesouhlasím s názorem, že nemám právo se bránit a vyjádřit svůj názor. Nejsem ničí sluha a nejhsem povinen trpět narážky nebo si nechat cokoliv líbit. Nevidím důvod, proč bych měl řešit cizí problém a kývat na každý kritický názor, zvláště je-li mimo realitu.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

27. 8. 2008 15:53
pokračování č.2

10. Pro mé permanentní kritiky a odpůrce - Vztahovat můj blog ke kandidatuře ve volbách do Senátu je víc než ubohé.

Ostatním kladným ohlasům a lidem, kteří blog pochopili a snaží se méněchápavým vysvětlit sdělení nebo i polemizovat s anonymními hlupáky děkuji.

Schwarz

0 0
možnosti
AH

alex hart

27. 8. 2008 17:18
Re: pokračování č.2

Ad 10 - Já proti Vám, pane Schwarzi, nic nemám, jen mě udivujete, že jako ředitel záchranné služby nacházíte čas na prezentaci takových problémů a navíc dosti nedůstojným způsobem (asi ještě v afektu z toho dědouše), ale že přitom nejdete tvrdě za cílem řešit ten konkrétní případ s tím konkrétním stěžovatelem.

.

Nejsem si jist, zda  jste vůbec pochopil, co chtěl ten člověk udělat. Třeba Vás chctěl jen po telefonu seřvat. No a co má bejt? Takoví lidi prostě jsou (tu a tam). Proto nám všem ostatním budete psát do blogu? Promiňte, ale to jste pak na hlavu trošku i vy Sám!

.

A nebo naopak ten člověk hledal pomoc,  a vy jste neuměl řídit rozhovor vhodnými dotazy a místo toho jste začal něco vysvětlovat a jeho poučovat. Jestli si ten člověk opravdu stěžoval a hledal u Vás zastání (což já samozřejmě nemůžu tvrdit), pak jste ho asi zklamal. Přemýšlel jste už taky tímto směrem? Já myslím že ne. Já si myslím, že jste stále jen dotčen, že si Vás pletou s jinou firmou.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

27. 8. 2008 15:52
pokračování č.1

5. Naše organizace nemá takové prostředky a možnosti, aby na každou věc zaměstnávala někoho.

6. Volající chtěl hovořit se mnou a sdělit svůj dojem mně, nikoliv nějakému zaměstnanci, který případně řeší stížnosti, proč bych jej teda odmítal.

7. Snažil jsem se mu zcela klidnou formou vysvětlit, že jak zde někdo uvedl "pláče na špatném hrobě". Marně, agresivním způsobem a monologem si vedl svou a ještě to srovnával se situací o 20 let zpátky. A nakonec mě ani nenechal domluvit a zavěsil.

8. ZZSHMP již téměř rok DNR nezajišťuje.

9. Stížnost na DNR má být směrována na příslušnou zdravotní pojišťovnu (ZP) nikoliv na Magistrát, protože pouze ZP uzavírá smlouvu s firmou na DNR a má oprávnění provádět kontroly.

0 0
možnosti
AH

alex hart

27. 8. 2008 17:07
Re: pokračování č.1

Ad 5. - Vaší vyhýbavé odpovědi tedy rozumím tak, že nemáte vypracovaný systém řešení stížností, že k tomu účelu nemáte proškolený personál ani stanoveno, komu to přísluší řešit a komu nikoliv. Nás můžete okecat, auditory nikoliv, a z toho, co tu čtu, soudím, že by asi u Vás našli i jiné nedostatky.

Ad 6. - Ředitel nemá řešit drobné případy, které má v kompetenci někdo jiný. Teprve když VŠECHNA NORMÁLNÍ ORGANIZAČNÍ OPATŘENÍ SELŽOU, má zasahovat ředitel. Jinak to podle mne signalizaje, že nemáte zaveden systém řešení stížností, jinak byste jej totiž použil a s dědkem se nedohadoval.

Ad 7 - O.K, já jsem nikde nenapsal, že ten stěžovatel jednal správně. Zkoušel se s ním někdo kontaktovat později? A vysvětlit mu to, až vášně pominou? Asi ne, myslím si.

Ad 8 - Už jenom ty Vaše zkratky drtivá většina občanů nezná a zejména ne občané staří. Ti vědí, co byl OÚNZ a co je sanitka. Z toho byste měl už konečně jednou vycházet a neočekávat od lidí více.

0 0
možnosti
Z

zzshmp

27. 8. 2008 15:52
Pro všechny kritiky:

Vzhledem k  možnostem rozsahu diskuzního příspěvku jen v bodech:

1. Nerozčilují mě takové případy a stěžovatelé a udivují.

2. Nejsem ředitel všech sanitek v Praze, ale pouze ZZSHMP.

3. Vysvětlil jsem rozdíl mezi ZZS a DNR v Praze a chtěl docílit, aby to lidé (laici - pacienti) věděli a respektovali, protože si hodně lidí stěžuje na "záchranku", protože si chce stěžovat na převozovou firmu nebo konkrétní posádku DNR, nikoliv na ZZSHMP.

4. Mou povinností není znát všechna telefonní čísla a řešit stížnosti, které se netýkají naší organizace.

0 0
možnosti
AH

alex hart

27. 8. 2008 16:56
Re: Pro všechny kritiky:

Ad 1 a 2: OK, to je ale spíše Vaše věc. a mě to zase tak moc netrápí. 

Ad 3:Očekávat od lidí, že budou rozlišovat sanitky jen proto, že to napíšete sem na blog, je podle mne dost pošetilé.

Ad 4: To jiste ne, proč by takové věci řešil ředitel. Ale to že záchranná služba by měla mít vlastní oddělení stížností, které právě toto ví a se stěžovatelem za 2 minuty vyřeší, není podle mne žádný velký problém. Ta čísla na jiné firmy se vejdou na jeden papír formátu A4. Celé oddělení může čítat opravdu doslova jen pár lidí, kteří můžou řešit i jiné úkoly.  Máte vůbec něco takového? Já si myslím, že nemáte. Proto pak stížnosti řeší ředitel. Ale to je samozřejmě Vaše organizační blbost. Nikoliv chyba pacienta.

0 0
možnosti
AH

alex hart

27. 8. 2008 14:38
Názor vašeho zákazníka - 1 -

Vážený autore,

rozumím Vašem duševnímu stavu, kdy jste musel vyslechnout neoprávněnou stížnost a nemohl se bránit. Chápu.

.

Jen si myslím, že jako profesionál byste měl umět takový případ efektivně řešit, a nikoliv se zbytečně rozčilovat. Navíc si myslím, že jste onomu pánovi nijak nepomohl, ačkoliv jste podle mne mohl. Opravte mě, prosím, jest-li se mýlím.

Předně: Místo nějakého vysvětlování jste měl hovor přepojit na někoho, kdo UMÍ VYŘIZOVAT STÍŽNOSTI A NAŠTVANÉHO STĚŽUJÍCÍHO SI ČLOVĚKA ZBYTEČNĚ NEŠKOLÍ. Takový hovor by měl být veden profesionálně a měl by být sérií otázek vedoucí k rychlému zjištění, co je špatně (kdo si stěžuje, v čem byla chyba, čas a trasa odvozu, kdo převoz zařizoval, případně číslo a barva auta a podobné věci). Z vystupování vašeho člověka musí být zřetelný zájem pomoci, nikoliv přesvědčování, že Vás to nezajímá. Pokud takového pracovníka nemáte, měli byste to zvážit. Možná i posádky Vašich sanitek chybují a měli byste sami mít dobrý systém kontroly ...

0 0
možnosti
AH

alex hart

27. 8. 2008 14:40
Názor vašeho zákazníka - 2 -

... včetně telefonické linky na stížnosti.

Teprve po takovém úvodním zjištění, kdy projevíte zájem (a které musí umět pacientu naslouchat a ptát se na potřebné věci) můžete pacientovi začít něco sdělovat Vy, například, že šlo o auto jiné firmy a kam se má obrátit.

Pokud je pacient tak nažhaven, že v tu chvíli není schopen vnímat, jistě si umíte zjistit odkud volal a zavolat mu později, až se uklidní a profesionálním způsobem. Například mu pomoci zjistit, kde a jak si má stežovat na konkrétní firmu. Pokud tento postup nezvládáte, je zbytečné se vylévat zde na blogu. A to hlavní, co byste měli podle mne řešit jsou konkrétní pacienti, nikoliv nějaký blog.

.

V závěru si dovolím pochybovat, zda řešit stížnost přes pojišťovnu je nejefektivnější. Třeba se v této poslední věci mýlím, ale je skutečně zdravotní pojišťovna vybavena na to, aby řešila stížnosti na jednotlivé saniťáky? Já bych si dovolil pochybovat. 

0 0
možnosti
JH

IronEagle

27. 8. 2008 13:28
tak nevim

ale z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz me prevazela sanitka z nemocnice domu tak minimalne v jednom pripade to bylo auto prazske RZS. Takze ve mne vyvstava otazka, zda RZS vozi nebo nevozi pacienty mezi nemocnici a domovem mimo ohrozeni zivota.

Jinak karma za hezky clanek.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

27. 8. 2008 13:48
Re: tak nevim

Přesně tak. Vloni v srpnu jsem takhle jel do nemocnice na převaz nohy se svojí babičkou, vezla nás sanitka RZS, dokonce na stěně byl papír, jak se mají k pacientům chovat a bylo to podepsané panem Scharzem a samolepka s logem a datem založení. Musím ale říct, že tito zaměstnanci, proti těm ze soukromých převozních sanitek, byli velice slušní.

0 0
možnosti
PS

kvestor1

27. 8. 2008 12:54
Neby lo by lepší

použít to krásné úsloví: "Brečíte hezky, ale na špatném hrobě"?

0 0
možnosti
M

mammamia

27. 8. 2008 11:53
pripominka

diky za nove informace, ktere me do dnes temer nezajimaly. chapu vase pocity, kdyz vam spila nekdo za neco, s cim vy sam nemate nic spolecneho. na stareho pana bych se nezlobila, proste udelal jen to, co by jemu a pravdepodobne vetsine lidi prislo jako logicke a normalni. pokud by jste se chtel zachovat opravdu profesionalne, bylo by na miste mu nadiktovat cislo a adresu prislusneho mista, na kterem si muze stezovat. z psychologie by jste mel vedet, ze jedine konstruktivnim zpusobem se muzete vyvarovat pripadnych nesnazi a je vetsi sance, ze vas stezovatel necha na pokoji. me osobne, kdybyste zacal vyjmenovavat, co vsechno musim udelat, abych si mohla stezovat, tak by jste me neskutecne vytocil, nebot nikdo nema ani naladu, ani cas se po takovych informacich pul dne lopotit. viditelne je cela zalezitost velmi spatne zorganizovana a nema za to cenu vinit spotrebitele. to je problem lidi, kteri v tomto oboru pracuji, ne jeho uzivatelu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2235x
bývalý ředitel a lékař Zdravotnické záchranné služby h.m. Prahy, bývalý nezávislý Senátor - volební obvod č.27, nyní koroner hl. m. Prahy